Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@18:45:18 GMT

شهر دوستدار خانواده؛ رویکرد شورای دوره ششم

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۵۳۵۶

شهر دوستدار خانواده؛ رویکرد شورای دوره ششم

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: خانواده در تعالی و متعادل‌سازی رفتاری موضوع قابل اهمیتی است و شورای دوره ششم نگاهی ویژه به خانواده محوری دارد.

حجت الاسلام منوچهر مهروی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، ضمن تبریک ولادت امام علی (ع) در خصوص اهمیت‌موضوع خانواده، اظهار کرد: خانواده در تعالی و متعادل‌سازی رفتاری موضوع قابل اهمیتی است، شورای دوره ششم نگاهی ویژه به خانواده محوری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این نگاه ویژه را باید در قالب تحقق سیاست‌ها و قوانین بالادستی پیگیری‌کرد، افزود: توجه ویژه به اصل دهم، بیستم و بیست‌و یکم قانون اساسی سیاست کلی‌خانواده و جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مورد توجه است تا قوانینی مانند تسهیل ازدواج محقق شود، شورای اسلامی‌شهر در تعامل با شهرداری اصفهان تلاش می‌کند تا حرکتی گسترده، منسجم و قوی را برای رسیدن به نقطه مطلوب در حوزه خانواده داشته باشد.

رئیس‌کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: در روزهای ابتدایی فعالیت شورای شهر دوره ششم نشست‌های مختلفی از جمله جلسه‌هایی با خبرگان، نخبگان و متولیان‌حوزه خانواده برگزار شده و صحبت‌ها و توصیه‌های این افراد شنیده شده است و تأکیدات لازم در خصوص رویکرد شورای اسلامی شهر به شهرداری اصفهان اعمال شد؛ شهر دوستدار خانواده رویکرد شورای دوره ششم است.

وی با بیان اینکه مباحثی مانند شهردار دوستدار کودک و سالمند نیز وجود دارد، ادامه داد: قرار بر این است که این موارد ذیل شهر دوستدار خانواده تعریف و در جهت شهری دوستدار خانواده گام برداشته شود، شهرداری اصفهان در آستانه تدوین بودجه سالیانه بوده است و پس از هم‌افزایی‌، استفاده از تجربه‌های سازمانی و رصد بخشی از یافته‌های علمی ابلاغیه‌ای به عنوان تأکیدات بر بودجه شهرداری اعلام شده است.

ایجاد شهر پایدار با شهروندان با نشاط در سایه خانواده محوری

حجت‌الاسلام مهروی پور خاطرنشان کرد: در این تأکیدات از شهرداری اصفهان خواسته شده تا اقدامات مؤثری در حوزه خانواده با ارتقای نگرش برای محور قرار دادن خانواده در برنامه‌ریزی‌های مختلف شهری داشته باشد و از سوی دیگر بستر لازم را در راستای ایجاد شهر پایدار با شهروندان با نشاط بر محور خانواده فراهم کند و این نگاه را در برنامه‌های آینده نیز در نظر داشته باشد.

وی با بیان اینکه خانواده موضوعی تک دستگاهی و چند دستگاهی نیست، تصریح کرد: باید این اتفاق بیافتد تا گفتمان شهر دوستدار خانواده و خانواده محوری به گفتمانی غالب تبدیل شود، همچنین در ماه گذشته طرحی از سوی‌همکاران تقدیم هیئت رئیسه در شورای اسلامی شهر اصفهان شده است که همکاران در ابتدایی‌ترین اقدام به سمت جوانی جمعیت و حمایت از خانواده پرسنل شهرداری پیوستند که این برنامه در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

رئیس‌کمیسیون فرهنگی، اجتماعی‌و ورزشی شورای اسلامی‌شهر اصفهان با اشاره به اینکه پرداختن به موضوعات مختلفی در طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده پرسنل شهرداری مد نظر است، اظهار کرد: تلاش کردیم تا مباحثی مانند ایجاد بوستان‌ها و پردیس‌های خانواده محور در بودجه مناطق دیده شود و به سازمان فرهنگی‌، اجتماعی و ورزشی شهرداری در راستای مقابله با آسیب‌های اجتماعی‌تأکیدات لازم ارائه شده است.

وی‌تاکید کرد: در نظر داریم تا در زمینه توانمندسازی، ارتقای مهارت‌های زندگی، ارائه مشاوره و برنامه‌های عرصه محور اقداماتی انجام دهیم و در بودجه ۱۴۰۱ نیز پیشنهادی برای اختصاص یک ردیف ویژه برای شهر دوستدار کودک ارائه شده است.

کد خبر 555642

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شورای اسلامی شهر اصفهان خانواده نشاط شهروندی شهر دوستدار کودک شورای ششم ویژگی های شهر پایدار خانواده محوری قانون جوانی جمعیت خدمات فرهنگی و ورزشی لایحه بودجه 1400 توانمندسازی آموزش مهارت های زندگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شورای اسلامی شهر اصفهان شهر دوستدار خانواده اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان شورای دوره ششم خانواده محوری خانواده محور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۵۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند

ایسنا/قزوین یک روانشناس گفت: استقلال‌طلبی نوجوانان با جملاتی چون من بزرگ شدم یا با من مثل بچه‌ها رفتار نکنید، ظاهر می‌شود و متأسفانه والدین در برابر استقلال‌طلبی فرزند خود جنگ قدرت به راه می‌اندازند. به والدین توصیه می‌کنم در برابر ویژگی استقلال‌طلبی به فرزند خود فشار وارد نکنند چراکه درنهایت این رفتار والدین باعث باخت آنان می‌شود و شرایط را بحرانی می‌کند.

فاطمه نوری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دوران نوجوانی حدفاصل بین کودکی و بزرگسالی و فرصت آماده شدن برای تغییر است، تفاوت‌هایی بین دوران کودکی و نوجوانی وجود دارد و خانواده‌ها به همین دلیل که فرزندانشان به‌اصطلاح از دوره «دختر خوب» و «پسر خوب» به‌یکباره پا به دوران نوجوانی و دنیای جدیدی می‌گذارند دچار مشکل و استرس می‌شوند.

وی افزود: پیش‌نوجوانی از ۱۰ تا ۱۱ سالگی شروع می‌شود و در این سن نشانه‌هایی نوجوانی همچون رویش موی زیر بغل ظاهر می‌شود، مرحله دوم نوجوانی اولیه بین ۱۱ تا ۱۳ سالگی است که از آن به‌عنوان آغاز نوجوانی یاد می‌شود و بیشتر والدین در این سن با نوجوان خود با مشکل مواجه می‌شوند، نوجوانی میانی هم بین ۱۴ تا ۱۶ سالگی است که نوجوان در این سن ارتباط بیشتری با همسالان خود دارد و شروع به دور شدن از خانه و خانواده می‌کند.

این روانشناس تصریح کرد: پایان نوجوانی از سن ۱۷ سالگی به بالا رقم می‌خورد اما مشکل دیگری که در دوران نوجوانی وجود دارد نوجوانی گسترده شده است یعنی افرادی که ۱۸ سالگی را گذرانده‌اند اما هنوز ویژگی دوره نوجوانی آنان تمام نشده و مهارت خودکنترلی و حتی قدرت تصمیم‌گیری ندارند.

وی ادامه داد: نوجوانی با بلوغ جسمانی شروع می‌شود و این اولین ویژگی در تمامی نوجوانان است، در این شرایط هورمون مغز و بدن در حال تغییر است تا فرد در آینده تولیدمثل کند و بتواند به‌عنوان یک فرد مستقل به زندگی خود ادامه دهد.

نوری بیان کرد: پسران معمولاً بین ۱۱ تا ۱۶ سالگی اما دختران زودتر به بلوغ می‌رسند، باور غلطی وجود دارد که دختران چون زودتر به بلوغ می‌رسند پس رشد عقلانی بیشتری دارند اما این باور کاملاً غلط است اگرچه بلوغ دختران زودتر شروع می‌شود اما پسران خود را به رشد عقلی برابر می‌رسانند.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی دوم نوجوانی تمایل رابطه با همسالان و عدم شرکت در جمع و میهمانی‌ها است و همین موضوع سبب می‌شود تمایل به ارتباط با جنس مخالف در نوجوان افزایش پیدا کند، همه این موارد از ویژگی‌های طبیعی و به‌هنجار دوره نوجوانی است اما خانواده‌ها می‌توانند با به‌کارگیری راهکارهایی چون پیش‌آگاهی دادن در خصوص دوره بلوغ به فرزندان خود، پیامدهای منفی این ویژگی‌های طبیعی را کاهش دهند.

اهمیت پرورش استعداد در کودکی

این روانشناس تصریح کرد: برای جلوگیری از پیامدهای منفی ویژگی‌های طبیعی دوره نوجوانی، والدین می‌توانند استعدادهای فرزند خود را در دوره کودکی پرورش دهند و با آشنایان و بستگان ارتباط داشته باشند چراکه تحقیقات نشان داده خانواده‌هایی که از دوران کودکی فرزند خود در جمع بستگان شرکت می‌دهند در نوجوانی فرزندانشان مشکلات کمتری را تجربه می‌کنند.

وی در خصوص راهکارهایی برای کاهش جنبه‌های منفی دوره نوجوانی بیان کرد: مواردی همچون تشویق نوجوان، انتقاد نکردن بیش‌ازحد، اهمیت دادن به نظرات او و مشارکت دادن می‌تواند جنبه‌های منفی دوره‌های نوجوانی را کاهش دهد.

نوری اظهار کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های دوره نوجوان هیجان‌طلبی و استقلال‌طلبی است به همین دلیل ممکن است نوجوان دست به انتخاب و رفتارهای هیجانی بزند، والدین برای کنترل این شرایط باید برای فرزند خود وقت بگذارند، با هم به بازیگاه و طبیعت بروند چراکه این امر سبب مدیریت هیجان‌طلبی در نوجوانان می‌شود.

وی بیان کرد: استقلال‌طلبی نوجوانان با جملاتی چون من بزرگ شدم، با من مثل بچه‌ها رفتار نکنید، اینجا اتاق خودمه و من برای پوششم تصمیم می‌گیرم ظاهر می‌شود و متأسفانه والدین در برابر استقلال‌طلبی فرزند خود جنگ قدرت به راه می‌اندازند. به والدین توصیه می‌کنم در برابر ویژگی استقلال‌طلبی به فرزند خود فشار وارد نکنند چراکه درنهایت این رفتار والدین باعث باخت آنان می‌شود و شرایط را بحرانی می‌کند.

این روانشناس گفت: میل به متفاوت بودن از دیگر ویژگی‌های دوره نوجوانی است. در این دوره والدین شاهد رفتارهای پرخطری همچون سیگار کشیدن، لباس‌های عجیب پوشیدن و رانندگی و موتورسواری پرسرعت در فرزند خود هستند که در این شرایط خانواده باید فضایی چون پرورش استعدادها و ارتباط دوستانه و عمیق با فرزند را فراهم کند که این میل به متفاوت بودن به شکل مثبت بروز پیدا کند.

وی در پایان اظهار کرد: آخرین ویژگی نوجوانی تلاش نوجوان برای دستیابی به هویت شغلی، تحصیلی، عاطفی و اجتماعی است که با مواردی چون سردرگمی و بی‌هدف بودن و تغییر چندباره علایق و عادات و وسایل شخصی نمایان می‌شود، رسیدن به هویت در دوره نوجوانی و حتی تا اوایل دوره جوانی ادامه دارد و تا وقتی‌که فرد بتواند خود را پیدا کند دائماً از شاخه‌ای به شاخه دیگر می‌پرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • برگزاری نشست مشورتی دوره‌های مختلف شهرداری بندرعباس
  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های کرمان
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • تجدید میثاق اعضای دوره ششم شورای شهر اصفهان با آرمان‌های شهدا
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست