Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@14:45:23 GMT

نگاه شورای ششم به فرهنگ و ورزش تبریز چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۹۷۴۳

نگاه شورای ششم به فرهنگ و ورزش تبریز چگونه است؟

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر تبریز با حضور در دفتر استانی خبرگزاری ایمنا در مرکز آذربایجان شرقی اولویت‌های فرهنگی این دوره شورا را تشریح کرد.

حکیمه غفوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در تشریح اولویت‌های فرهنگی دوره ششم شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: فرهنگ می‌تواند زیرساخت همه پیشرفت‌ها باشد زیرا وظایف کمیسیون فرهنگی، اجتماعی ورزشی همه نزدیک به هم هستند و نمی‌توان برای هیچکدام اولویت تعیین کرد، باید گام به گام تمام موارد را موازی باهم پیش برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این راستا برای کوتاه کردن مسیر پیشرفت و موفقیت باید محله‌محور اقدام کرده و اطلس فرهنگی شهر را در دست داشته باشیم چون مناطق و محلات شهر هرکدام شرایط ویژه خود را دارند و خواسته و نیاز فرهنگی هر کدام متفاوت است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: باید در تمام عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی بررسی‌های دقیق و کارشناسی با برنامه‌ریزی و نیازسنجی صحیح انجام شود، در قدم دوم عمل به این خواسته‌ها و تأمین نیازها راحت تر و سریع‌تر پیش خواهد رفت.

وی ادامه داد: این نیازسنجی‌ها پیش از انتخابات نیز توسط تک تک نامزدها انجام شده بود، اما اکنون باید با بررسی، مشاوره‌های علمی و برنامه‌ریزی صحیح برای آغاز کارهای عملی اقدام شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر تبریز در پاسخ به این انتقاد که به اذعان اهالی فرهنگ و ورزش، فعالیت‌های ورزشی شهرداری تبریز به طور کلی جمع شده، حتی اگر هدف پرداختن به ورزش همگانی بوده باشد، همین بخش هم عملاً تعطیل و کم رونق شده، گفت: در این بخش دو اصل مهم نقش دارد، مدیریت و برنامه‌ریزی، که مدیریت مؤثرتر است؛ انتخاب درست مدیریتی ناخودآگاه و غیرمستقیم در نتایج تمام برنامه‌ها تأثیرگذار بوده و می‌تواند روند برنامه‌ها را تغییر دهد.

وی تاکید کرد: باید مدیر منتخب دیدگاه همه جانبه داشته باشد، وقتی برای جایگاه فرهنگی ورزشی اجتماعی مدیری انتخاب می‌شود باید فردی باشد که برای همه این بخش‌ها در یک سطح اهمیت قائل است و برنامه دارد بنابراین انتصاب شخصی با سابقه، اولویت و دید یک جانبه بخش‌های دیگر را با ضعف رووبرو خواهد کرد.

غفوری اضافه کرد: باید فردی جامع‌الشرایط برای مسئولیت‌های فرهنگی و ورزشی انتخاب شود، شاید فردی باشد که تخصص و سابقه فعالیت در یک بخش را نداشته باشد اما دیدگاهش به این سو مثبت باشد بدین سبب می‌تواند از نظر مشاوران، یا مدیران متخصص در هر بخش استفاده کند.

با احیای سازمان فرهنگی ورزشی موافق نیستم

وی ادامه داد: شخصاً در حال حاضر هم با احیای سازمان فرهنگی ورزشی موافق نیستم چون به تازگی ادغام سازمان انجام شده است بنابراین احیا و جدا کردن چارت‌ها فعالیت این بخش‌ها را با رکود و کندی مواجه خواهد کرد؛ البته من نمی‌توانم به تنهایی در این مورد اظهارنظر کنم و باید کمیسیون در این زمینه و هر چارت و عنوانی که باشد بررسی بیشتر انجام دهد.

غفوری با بیان اینکه باید به ساختار سازمانی توجه و طبق بخشنامه وزارت کشور پست‌ها و چارت‌های اضافی در ساختار سازمانی حذف شده یا ساختارها از اول اصلاح شود، اظهار کرد: برخی از پست‌ها و سازمان‌های شهرداری نیز بر این اساس است؛ به‌طور مثال باید در تمام کشور درباره سازمان سیما و منظر به تعریف اصولی و به نتیجه نهایی رسید و سپس براساس این تصمیم نهایی شرح وظایف سازمان و برنامه صحیح را تعریف و اجرا کرد.

وی با تاکید بر ضرورت توجه و بها دادن به ورزش همگانی، وظیفه شهرداری در ابعاد فرهنگی و ورزشی را آماده سازی زیرساخت‌ها دانست و گفت: ورزش در اصل متولی مشخص دارد و وظیفه اصلی بر عهده اداره ورزش و جوانان است، اما احیای ورزش‌های همگانی و شناسایی افراد مستعد در این زمینه بر عهده شهرداری است. پیش از این شهرداری بازیکن جذب می‌کرد و هزینه‌های هنگفتی برای این امر صرف می‌شد اکنون ورزش در همه عرصه‌های حرفه‌ای و همگانی دچار رکود شده است.

نهادها و ارگان‌های فرهنگی باید برنامه محور و همسو باشند

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: همراه و همسو کردن نهادها و ارگان‌ها باید برنامه محور انجام شود در حالی که برخی فعالیت‌ها با وجود موازی کاری با دیگر ارگان‌ها در اولویت قرار داده شده و در مقابل برخی کارهای مهم فراموش شده است.

وی اضافه کرد: اصولاً وظیفه اصلی شهرداری تأمین زیرساخت‌ها است و دیگر ارگان‌های متولی باید به برگزاری برنامه‌های تخصصی‌تر و جزئی بپردازند لذا شهرداری، ارشاد، سازمان فرهنگی هنری، انجمن‌های هنری در شهر باید دست به دست هم دهند تا هم هزینه‌ها، هم روند تسریع کار و کیفیت آثار با جذب مشارکت بیشتر مردم بالاتر برود.

غفوری با تاکید بر اینکه در کارهای فرهنگی تا وقتی مردم مشارکت نداشته و همراه نشوند هرچه هزینه کنیم باز هم نتیجه نخواهیم گرفت، افزود: بهترین بستر برای فرهنگ سازی بین مردم، رونق ورزش‌های همگانی و برگزاری جشنواره‌ها در محلات است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر تبریز افزود: شهروندان از همین طریق وارد میدان شده و وقتی دلسوزی، دغدغه مندی و تلاش مسئولان برای حل مشکلات را ببینند خود پیش‌قدم خواهند شد تا قدمی در راستای اصلاح امور برداشته و پای کار خواهند بود.

وی ادامه داد: بهترین پیشنهاد به نظر من استفاده از حیاط مدارس برای ورزش همگانی است تا مردم که به مرور برای حضور در این بخش جذب شوند؛ در کنار آن برنامه‌های دیگری نیز رواج خواهد یافت و سعی می‌کنیم از خلاقیت شهروندان در کارهای فرهنگی و ورزشی استفاده کرد.

لزوم توجه به پیوست فرهنگی پروژه‌ها

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: همواره تاکید کرده‌ام که در تمام برنامه‌ها و اقدامات در کلانشهر تبریز باید پیوست فرهنگی مورد توجه اساسی قرار گیرد زیرا ریشه تمام پیشرفت‌ها وابسته به فرهنگ است.

وی با بیان اینکه باید پیوست فرهنگی پروژه‌ها با توجه به فرهنگ بومی منطقه، اصول و سبک زندگی اعمال شود، اضافه کرد: هیچگاه تنها به زیبایی یک طرح و اثر نمی‌توان اکتفا کرد و آن را در منظر مردم قرار داد بلکه باید با توجه به شرایط بومی منطقه، تاریخ و فرهنگ و عرف مردم مفهوم مناسبی داشته باشد.

کد خبر 531094

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فرهنگ شهروندی ورزش همگانی شورای شهر تبریز توسعه فرهنگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس کمیسیون فرهنگی برنامه ها ارگان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۹۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور گفت: اگر مثل مکتب حاج قاسم زندگی کنیم، درگیر دعواهای حزبی و جناحی و قومی نمی‌شویم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه ظهر امروز در نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در سال جاری در بیت الزهرا(س) گرگان اظهار داشت: گلستان استانی با تنوع قومی و فرهنگی است اما از دیرباز تا به امروز بر مدار وحدت و همدلی حرکت کرده و این وحدت ماحصل تلاش‌ها و زحمات افراد مختلفی مانند آیت الله نورمفیدی است که جا دارد این مسئله نحوه به وحدت رسیدن استان گلستان، تجربه‌نگاری شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اگر مثل مکتب حاج قاسم زندگی کنیم، درگیر دعواهای حزبی و جناحی و قومی نمی‌شویم، گفت: استان گلستان ظرفیت های متعدد فرهنگی و میراثی دارد و نیز مشارکت بالای مردم استان گلستان در انتخاب اسفند ماه سال گذشته قابل توجه و ارزشمند است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در ادامه به برخی اقدامات صورت گرفته در شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: رصد، سیاستگذاری، هدایت گری و راه‌سنجی از اصولی است که در شورا سر لوحه قرار داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه ضرورت دارد نخبگان استان‌ها در مسیر مصوبات نقش داشته باشند؛ گفت: امنیت و اقتصاد هر زمان آسیب ببینند، اثرش را بر روی فرهنگ هم شاهد هستیم. انتظار می رود شوراهای فرهنگ عمومی با توجه به سند مهندسی فرهنگی، مسئله محوری و تفکر قرارگاهی جدی بگیرند.

الهام متین، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان و دبیر شورا هم در این جلسه گفت: در سال گذشته 6 جلسه شورای فرهنگ عمومی استان گلستان همراه با 24 مصوبه برگزار شد.

وی سپس به برخی از اقدامات شاخص شورای فرهنگی عمومی اشاره کرد و افزود: رونمایی از نقشه بُرش مهندسی فرهنگی استان ذیل نقشه مهندسی فرهنگی کشور و نیز تدوین 6 کلان طرح در قالب قرارگاه شهید آوینی از جمله اقدامات قابل‌توجه برای استان است.

علی‌محمد زنگانه استاندار گلستان هم با اشاره به اینکه مسئله محوری و توجه قرار دادن به مسائل استان ضرورت دارد که بیشتر محور شورای فرهنگ عمومی استان قرار بگیرد، گفت: در همین راستا اقدامات عملیاتی انجام‌شده است.

وی سپس با اشاره به اقدامات صورت گرفته در قرارگاه امام حسن عسگری(ع) و طرح نور و قدردانی از مسئولان، گفت: باید اقدامات ایجابی به اقدامات سلبی در حوزه عفاف و حجاب بچربد و باید به‌دوراز افراط‌وتفریط و با یک عقلانیت در این حوزه عمل کنیم.

استاندار گلستان سپس با اشاره به برخی از اولویت‌های استان و ضرورت توجه همگانی به شورای فرهنگ عمومی، درباره اقدامات عملیاتی قرارگاه امام حسن عسگری(ع) مواردی را مطرح کرد.

غلامرضا منتظری نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه هنوز اثربخشی و تاثیرگذاری شورای فرهنگ عمومی برای جامعه ملموس نیست، گفت: علی رغم جایگاه و قدرت تاثیرگذاری این شورا، هنوز به طور شایسته تاثیرگذاری‌اش در جامعه ملموس نیست.

وی سپس با اشاره به اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک منشور راهبردی است، افزود: پیشنهاد می کنم هر یک از محورهای این بیانیه در هر یک از استان های کشور مورد توجه قرار بگیرد و با بهره مندی از ظرفیت شورا و نخبگان، راهکارهای ارتقاء و اجرا و نهادینه شدنش در جامعه تدوین شود و در قالب یک بسته پیشنهادی به بالادستی‌ها تقدیم و پس از ارزیابی‌های نهایی عملیاتی شود.

آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان هم با اشاره به اینکه استان گلستان همواره در مدار وحدت و همدلی بوده است، گفت: برای این یکدلی و وحدت در استان سال ‌ها تلاش شده است و اگر هم هر زمان مسئله‌ای پیش آمده با همین روحیه وحدت در گلستان، موضوع حل شده است.

وی با اشاره به اینکه مسئله اقتصاد و معیشت بی‌شک بر روی فرهنگ جامعه تاثیرگذار است، گفت: شورای فرهنگ عمومی باید مسئله محور باشد و به جای تعداد زیادی عنوان جلسه و مصوبه، بر مسئله ای مشخص تمرکز کند تا بتوانیم در کنار هم آن را در جامعه اجرا کنیم.

آیت الله نورمفیدی درباره عفاف و حجاب و طرح نور و مسائل مرتبط با آن گفت: مراقب باشید در حین اجرای قانون به گونه‌ای رفتار نشود که با پی‌آمدهای سوء مواجه شویم. با حسن رفتار و توجه به نیازها و اولویت‌های جامعه و با درایت و برمدار قانون رفتار کنید.

انتهای پیام/581/.

دیگر خبرها

  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • توسعه ورزش های همگانی با اجرای برنامه آزاد سازی اماکن ورزشی
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر ورزشکار در ویژه‌برنامه «ایرانی پهلوان»
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • ویژه برنامه‌های دهه کرامت در استان ایلام برگزار می‌شود
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد