Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، مردم دیار نصف جهان همگام با هم‌وطنان‌شان روز جمعه ۲۸ خردادماه در مهمترین رویداد سیاسی سال برای ساخت ایران و اصفهانی قوی و ادای تکلیف سیاسی و دینی خود به صف شدند و چون همیشه به بزم انتخابات ۱۴۰۰ شور بخشیدند.

بالاخره فرمانداری اصفهان با صدور آگهی منتخبین مردم در ششمسن دوره شورای اسلامی شهر اصفهان را معرفی کرد، بر اساس این اطلاعیه مجید نادرالاصلی، غلامحسین صادقیان، رسول میرباقری، محمدرضا فلاح، محمد نورصالحی، احمدرضا مصور، ابوالفضل قربانی، فرزانه کلاهدوزان، سیدامیر سامع، مصطفی نباتی‌نژاد، منوچهر مهروی‌پور، عباس حاج‌رسولی‌ها و علی صالحی توانستند با اعتماد مردم به پارلمان شهری راه پیدا کنند تا برای چهار سال سکان مدیریت شهرشان را به دست بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین مناسبت در دفتر خبرگزاری فارس اصفهان با مسعود شعربافچی‌زاده، از فعالان فرهنگی و رسانه‌ای به گفت‌وگو نشستیم تا اولویت‌ها و چالش‌های اصلی شهر و وظیفه شورای ششم در قبال این مسائل را تبیین کند.

شفافیت باید در مدیریت شهری آینده جدی گرفته شود

فارس:به عنوان شروع بحث چند مورد از مهمترین اولویت‌های شهر اصفهان را که باید مورد توجه باشد، بفرمایید؟

شعربافچی‌زاده: راجع به چالش‌های کلان شهر اصفهان باید گفت که در این شهر تقریباً فضایی مشابه با دیگر کلان‌شهرها وجود دارد که البته با توجه به فضای بومی اصفهان تفاوت‌هایی هم احساس می‌شود. در درجه اول بحث آلودگی هوای اصفهان را داریم که شورا و شهرداری می‌توانند اقداماتی در این باره داشته باشند‌، گرچه همه مسائل در اختیار آن‌ها نیست اما اهمیت مسأله بسیار بالا است که تنها در یک مورد نتیجه این مشکل، در سال‌های مختلف، در فواصل مختلف روزهای زیادی از مدارس تعطیل می‌شد و مسأله هم حل نشد.

چالش حمل و نقل عمومی هم روز به روز بیشتر می‌شود، یکی دیگر از موارد هم مسأله آب است که البته میزان اختیارات قابل بحث است. یکی دیگر از چالش‌ها ساماندهی مشاغل است، مثلا می‌بینیم به یک خیابانی از ابتدا تا آخر مجوز یک صنف داده می‌شود بدون اینکه به معضلات ترافیکی توجه شود.

قوانینی که فقط روی کاغذ شفاف هستند

در ساخت‌وساز، یکسان نبودن قوانین در شهرداری و پایان کار و شفاف نبودن قوانین معضلی است، قوانین روی کاغذ شفاف است اما در مرحله اجرا مشکلاتی دارد. بحث تراکم‌ها که در مناطق مختلف شهر می‌دهند چالش دیگر شهر است، سوال اینجاست که آیا این محله می‌تواند چنین جمعیتی داشته باشد، آیا طرح‌ها پیوست فرهنگی و اجتماعی دارد؟

شورای شهر در حوزه اجرا باید نظارت و پشتیبانی از شهرداری را داشته باشد.بحث اشتغال و تورم را هم داریم که چالش‌های کشوری‌تر است و شاید کمتر به حیطه اختیارات شورای شهر برگردد.

فارس:یکی از نگرانی‌ها در ابتدای هر دوره ورود اعضای شورای به مسائل اجرایی است، وظیفه شورای شهر دقیقا چیست؟

شعربافچی‌زاده: اعضای شورای شهر نباید به مباحث اجرایی ورود پیدا کنند و مشکلات شهرداری‌ها هم به دلیل ورود و توصیه اعضای شورای شهر است و در همه دوره‌ها هم بوده است، به صورت معقول، شورای شهر وظیفه نظارت، سیاست‌گذاری و پشتیبانی شهرداری را برعهده دارد و در سیاستگذاری باید به مسائل واقف باشد.

حدود ۱۰ سال است دولت سهم حمل‌ونقل عمومی را پرداخت نکرده است، اینکه ما برای سال یازدهم مجدداً بودجه را طوری تنظیم کنیم که به وصول پول شهرداری نیاز باشد، اشتباه است.

شهرداری در بودجه باید احساس کند که تحریم است و از طرف دولت پولی به او نمی‌رسد؛ البته شورای شهر و شهردار باید مطالبه‌گر هم باشند و هرچقدر بودجه گرفتند در بحث زیرساخت‌ها هزینه کنند.

فارس:یکی از قوانین معطل مانده طرح مدیریت یکپارچه شهری است که بسیاری از کارشناسان ضرورت آن را بیان کرده‌اند، نظر شما چیست؟

شعربافچی‌زاده: به نظر می‌رسد طرح مدیریت یکپارچه شهری را به این زودی نمی‌توان اجرا کرد، اگر صحبتی هم از آن شد شاید بیشتر بهانه جویی باشد. باید گفت که وقتی مسؤولیت را تحویل گرفتید می‌دانستید چه اختیارات و وظایفی دارید و باید در قبال آن پاسخگو باشید.

اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری به این زودی امکان‌پذیر نیست

مدیریت یکپارچه شهری الزامات قانونی بسیاری دارد و زیرساخت‌های فرهنگی بسیاری می‌خواهد که در حال حاضر در کشور فراهم نیست، اینکه دولت اختیاراتش را تماماً به شهرداری بدهد، دور از ذهن است.

ضمن آنکه روند انتخاب شهردار هم تغییر خواهد کرد و شهردار باید با رأی مستقیم مردم انتخاب شود و شورای شهر وظیفه نظارتی برعهده می‌گیرد، هم‌اکنون با توجه به مسائل کلانی که در کشور با آن درگیر هستیم اجرای آن دور از ذهن است.

فارس: یکی از مسائل مهم در شهرداری‌ها موضوع ایجاد منابع درآمدی پایدار است، پیشنهادات شما چیست؟

شعربافچی‌زاده: همه واقف هستیم که منابع پایدار شهری نداریم، عملاً مهمترین درآمد از بحث شهرفروشی است؛ این مسأله معضل بزرگی است. شورای شهر و شهرداری‌ها به دلیل درگیری با روزمره‌ها هم به سمت منابع پایدار شهری نرفتند و بحث زیرساخت‌ها را فراموش کرده‌اند اما در کنار آن مشکلاتی هم بوده است، مثلا یکی از منابع بحث توریسم است که با توجه به تحریم‌ها و مسائل دیگر و حتی کرونا باعث ایجاد مشکلاتی برای این قسمت شده است.

غیر از گردشگری، مالیات و عوارض هم در این قسمت وجود دارد که عدم شفافیت در این بخش هم مشکل آفرین است‌.

فرآیند شهر باید سیستمی باشد و تصمیمات فردی و کمیسیونی در سیستم مشخص باشد، درخواست سیستم برای هر شخصی در هر جای شهر مثلا برای پرداخت، یکسان باشد، اینطور نباشد که به افراد مراجعه کنیم و پرداختی‌ها محل بحث باشد.

در بحث قانون مشکلی وجود دارد که قوانین مربوط به سال‌های دور است، به طور مداوم قوانین جدید تصویب کردیم اما وقتی برای بروزرسانی قوانین قبلی نگذاشتیم درحالیکه شاید بهتر بود همان‌ها را به روز می‌کردیم.

با تمام این تفاسیر قانون کم نیست، نحوه اجرا باید شفاف باشد و نظارت بر اجرا وجود داشته باشد، با وجود این دو مسأله سلیقه‌گرایی‌ها در مجری قوانین زیاد می‌شود.

لزوم بازنگری  و بروزرسانی قوانین شهری

به نظر می‌رسد لازم است یک بازنگری و بروزرسانی البته نه به معنای ایجاد قوانین جدید، در بحث مدیریت شهری هم لازم است.

ارتباط مستمر با مردم و آگاهی از آنچه که در شهر می‌گذرد از دید خود مردم، اهمیت بسیاری دارد.

اگر نمایندگان شورای شهر ما هر روز با مترو و وسایل حمل‌ونقل عمومی تردد کنند، می‌توانند متوجه شوند که در شهر چه می‌گذرد؛ اگر کسی را برای نظارت در عملکرد شهرداری مأمور کنند تا در قالب مردم عادی برای انجام امور به شهرداری رود و مشکلات را استخراج کنند، می‌توانند به مشکل مردم پی ببرند.

باید سنجید که در این سال‌ها هر کمیسیون به چه میزان از ظرفیت نخبگان به طور عادی استفاده کرده است.

مردم مطالبه‌گر استفاده شورا از متخصصان باشند

آنچه که به نظر می‌رسد آن است که در حال حاضر شورای اسلامی شهر اصفهان در رابطه با تمامی مسائل شهر کمیسیون مربوطه دارد، البته می‌دانیم که شورای شهر کمیسیون قانونی ندارد، اما اینکه چه میزان از ظرفیت نخبگان در این کمیسیون‌ها استفاده می‌شود باید مطالبه رسانه‌ها و مردم باشد.

فارس:بسیاری ازنامزدها در ایام انتخابات قول‌هایی داده‌اند، احزاب و رسانه‌ها برای مطالبه‌گری چه نقشی دارند؟

شعربافچی‌زاده: نقش اصلی رسانه‌ها مطالبه‌گری است، بیان نقاط ضعف و مشکلات و مطالبه‌گری و نقد لزوما نقش رسانه‌ها نیست بلکه باید اگر نکته مثبتی هم رخ می‌دهد به جامعه منتقل کنند و به مردم امید دهند.

اینکه یک شهردار چندتا از معاونان اصلی خودش را پس از سر کار آمدن تغییر دهد شاید قابل قبول باشد اما اینکه معاونان شهرداری‌ها و کارکنان مناظق را تغییر دهد منظقی نیست و آفت سیاسی‌کاری در شورای شهر است.

لازم است در مرحله انتخاب به این مسأله توجه کرد و از نامزدها پرسید و دیدگاهشان را متوجه شد و اگر قولی دادند، حداقل پس از ورود به شورا آن را مطالبه کرد. حزب به معنای واقعی کلمه نداریم اما منطق آن است که مطالبه مردم از حزبی که از نامزدهای راه یافته حمایت کرد صورت گیرد.

واسطه مردم با احزاب هم رسانه‌ها هستند که باید قبل از انتخابات از تمامی حزب‌ها نظرشان را بپرسند و اطلاعات و قول‌ها را در اختیار مردم قرار دهد و براساس جواب‌ها از ائتلاف‌ها و احزاب پیگیر شوند. مردم خودشان هم مطالبه‌گر هستند اما رسانه‌ها باید بدون سیاسی‌کاری تسهیل‌گر راه مطالبه مردم باشند.

فارس:یکی از دغدغه‌های مهم مردم بحث مسکن است، مدیریت شهری چه نقشی در این زمینه می‌تواند ایفا کند؟

رابطه مستقیم تراکم با قیمت ساخت‌وساز

در بحث تراکم نکته‌ای که مغفول است آن است که رابطه مستقیم با قیمت ساخت‌وساز دارد و یکی از علل افزایش قیمت ساخت‌وساز تراکم فروشی است. ضوابطی که در دوره‌های قبلی تعیین و سیستماتیک شده بود در این دوره شهری به فراموشی سپرده شد. افزایش قیمت زمین هم در ادامه این تراکم‌فروشی‌ها به وجود می‌آید.

هر شورای شهری یک دوره‌ای دارد و طرح‌هایی را شروع می‌کند که نمی‌تواند تا پایان دوره اش تمام کند و لزوما نکته منفی نیست مثلاً طرح مترو همینطور بود.

اما نکات دیگری هم مطرح است، مثلا سالن بین‌المللی اجلاس درست است که افتخار شهر است اما باید دید دولت چقدر برای آن هزینه می‌کند درحالی که کارکرد آن برای کشور و دولت است، گرچه شاید در نگاه بلندمدت سودی را از نظر جذب توریست برایش درنظر بگیرند اما مگر میزان درآمد از جذب توریست چقدر است.

فارس:حضور جوانان و پرهیز از مسائل سیاسی چه حسنی برای شورای شهر خواهد داشت؟

شعربافچی‌زاده: آفتی که در بحث سیاسی کاری وجود دارد آن است که وقتی شهرداری و شورای شهر تغییر می‌کنند بی دلیل پروژه‌های قبلی را متوقف می‌کنند و روزهای نزدیک به انتخابات یادشان می‌افتد که دوباره طرح‌های لغو شده را شروع کنند که برای بحث اتوبوس‌های شهری هم این مساله را داشتیم تا تبلیغات رسانه‌ای داشته باشند؛ نسل‌های جدید که وارد فضای مدیریت شهری شوند شاید بتوان راحت‌تر از آن‌ها مطالبه کرد.

اهمیت حضور جوانان در مدیریت شهری

نیروی ویژه‌تری که جوان می‌تواند بگذارد از فواید حضور جوانان در مدیریت شهری است، جوان وقت بیشتری می‌تواند گذارد و نگاه ایده‌آل‌تری هم دارد زیرا جوانان کمتر دچار محافظه‌کاری می‌شوند که به فضای شورای شهر می‌تواند کمک کند. آشنایی با فضای شهری و جزییات آن که با نیروی جوانی ترکیب شود، به نفع شهر خواهد بود. البته وقتی مقام معظم رهبری از جوانگرایی می‌گویند بحثشان لزوما عدد و سن نیست و جوانی در عملکرد را مهم می‌دانند.

فارس:یکی از مشکلات کلانشهرها و اصفهان موضوع حمل و نقل پایدار و ترافیک است،  به نظر شما شورای شهر چه تدبیری باید در این زمینه بیندیشد؟

شعربافچی‌زاده: هم باید فرهنگ استفاده از حمل‌ونقل عمومی را بالا ببریم و هم استفاده از آن را برای مردم تسهیل کنیم. اگر تعداد اتوبوس کافی نباشد، سرفاصله مترو زیاد باشد، اتوبوس‌ها از رده خارج باشند و... حتی اگر فرهنگ‌سازی هم شده باشد وقتی نتوانند از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند به استفاده از وسایل شخصی برمی‌گردند.

در بحث حمل و نقل باید دید چه مقدار اقدامات براساس تصمیمات کارشناسی بوده است، مثلا مورد داریم در خیابان‌هایی که کاملا تجاری است، پارکینگ ندارد و مردم در خیابان به صورت دوبل پارک کرده‌اند یک فضا برای اتوبوس بی آر تی هم اشغال شده است.

یک تفکر کلی در حمل‌ونقل عمومی وجود دارد که ما باید حمل‌ونقل شخصی را به شدت سخت کنیم تا مردم به حمل‌ونقل عمومی ناگزیر شود اما این مسأله جایی فایده دارد که حمل‌ونقل عمومی اثربخش باشد و واقعا به کار آید.

توجه به روح فرهنگی اسلامی ساخت‌وسازها، تاکید همیشگی رهبر انقلاب

یکی از مواردی که مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای شهر روی آن تأکید داشتند، بحث روح فرهنگی اسلامی ساخت‌وسازها را مدنظر داشتند.

مثلا درخصوص مجموعه سیتی سنتر، نمی‌گوییم که طرح بدی است اما لازم است بپرسیم که آیا مدیران به تاثیرات فرهنگی و اجتماعی این طرح بر مردم واقف بودند یا خیر.

فارس:به عنوان سوال آخر درباره مهمترین مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر هم بفرمایید؟

شعربافچی‌زاده: در بحث حاشیه‌نشینی اتفاق خوبی در شورای شهر دوم یا سوم رخ داد که توزیع عادلانه بودجه بود. نکته مهم است که نگاه ما به مناطق حاشیه شهر چگونه است و راه‌حل ما برای مشکلات این مناطق چیست، اینکه صرفاً خیابان و مجتمع تجاری ساخته شود و اسامی خیابان‌ها تغییر کند مشکلی از این مناطق حل نخواهد کرد.  درباره آسیب‌های اجتماعی احتیاج است که اعضا هنگام آغاز به کار در شورای شهر این مسأله را به یک گروه متخصص بسپارند، اگر خود شورای شهر بخواهد به این مسأله بپردازد به دلیل کمبود وقتی که دارد شروع به ارائه طرح‌های ابتدایی می‌کند که تأثیر هم نخواهد داشت؛ از اساتید دانشگاه، روحانیون، متخصصان و... در یک گروه کمک بخواهند و آن‌ها واکاوی کنند و نهایتا راهکار ارائه کنند تا شورا اجرایی کند.

انتهای پیام/۶۳۰۵۵/آ ۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصفهان شهرداری شورای شهر چالش مدیریت یکپارچه شهری فرهنگی و اجتماعی حمل ونقل عمومی اعضای شورای مدیریت شهری شورای شهر فارس یکی شهرداری ها شهر اصفهان ساخت وساز مطالبه گر رسانه ها چالش ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۸۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش

به گزارش «تابناک» به نقل از سایت حسن روحانی، حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق از پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست.

حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم که دیروز برگزار شد، با تبریک روز کارگر و معلم به این دو قشر مهم جامعه، راه‌حل مشکلات کشور را مشارکت مردم در همه زمینه‌ها عنوان کرد و گفت: وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟

رئیس جمهوری سابق کشورمان، با اشاره به روزهای سخت کشور در ۴۵ سال گذشته، از جنگ تحمیلی هشت ساله تا تحریم‌های هسته‌ای، اظهار داشت: در روزهای سخت، عمده توان ما برای عبور از مشکلات متکی به حضور مردم بود. مردم با حاکمیت همفکری و همکاری و کمک می‌کردند یا خواست حاکمیت را قبول می‌کردند. در جنگ ۸ ساله اگر مردم نمی‌آمدند و اگر بسیج نبود، ما توان آن را نداشتیم در برابر عراق بجنگیم. اگر صنایع وارد نمی‌شدند ما گلوله توپ و خمپاره نداشتیم. فقط با نیروی مسلح، ارتش و سپاه و ژاندارمری مشکلات حل نمی‌شد.

رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشورهای همسایه را بخوریم.

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم. در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.

روحانی دلیل بهبود شرایط اقتصادی در دولت یازدهم را امیدواری مردم و حمایت آن‌ها از حاکمیت و دولت دانست و افزود: در آن دوره انقلاب دیجیتال تحقق پیدا کرد. استارت‌آپ‌ها در آن ایام شتاب گرفتند. توسعه پهنای باند در فضای مجازی باعث شد مردم راحت شوند و بسیاری از مشاغل در آن بستر شکل بگیرد. امروز فضای مجازی چگونه است؟ در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، برخی سکوهای اقتصاد دیجیتال را می‌خواهند حاکمیتی کنند. بخش خصوصی را قبلاً خصولتی می‌کردند، الان خصومتی می‌کنند.

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: وقتی در توزیع قدرت مردم را مشارکت نمی‌دهیم، آن‌ها در اقتصاد هم مشارکت نخواهند کرد. وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟ توان هسته‌ای و موشکی جای خود، اتفاقاً رشد اصلی توان هسته‌ای و موشکی در دولت تدبیر و امید رخ داد. مشکل ما ایران‌هراسی و کاهش قدرت بازدارندگی با قطعنامه‌های فصل هفتمی شورای امنیت بود که با حمایت جهانی از پیشنهاد جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری از سوی ایران و برجام این فضا تغییر کرد. وقتی برجام امضا شد، اولین افرادی که به من تبریک گفتند دوستان منطقه‌ای ما؛ عراق و سوریه و جهاد اسلامی بودند. برجام بازدارندگی ایران را افزایش داد. در آن شرایط که مردم با ما بودند توانستیم مشکلات را حل کنیم و به سمت توسعه و پیشرفت برویم.
هفتمین رئیس‌جمهور ایران، غفلت از امر توسعه کشور را نگران‌کننده دانست و گفت: کشورهای اطراف ما در منطقه به فکر توسعه همه‌جانبه هستند اما متأسفانه عده‌ای در داخل فقط به فکر حفظ قدرت یک جناح اقلیت هستند و حتی به فکر حفظ نظام و کشور هم نیستند. کشور بدون توسعه حفظ نمی‌شود. توسعه هم بدون مشارکت مردم، ورود سرمایه خارجی به داخل و رابطه درست با دنیا امکان‌پذیر نیست. الان طرح‌های عمرانی مهمی که در دوره ما ۶۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت داشته را هم دنبال نمی‌کنند؛ فقط برخی مواردی که ما بیش از ۹۰ درصد پیش برده بودیم را به صورت محدود تکمیل می‌کنند.

روحانی خواستار حفظ کرامت مردم در عرصه اجتماعی در کنار حل مشکلات معیشتی آن‌ها شد و گفت: دو نمونه اصلی حکومت اسلامی، حکومت پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) و مولا امیرالمؤمنین(ع) است؛ باید ببینیم در امر به معروف و نهی از منکر سیره آن بزرگان چه بود؟ قرآن در بحث حجاب از نگاه افراد شروع می‌کند. امیرالمؤمنین نه تنها زن بی‌حجابی که از کنار جمع یارانش عبور کرد را تنبیه نکرد بلکه به دیگران گفت چرا به او نگاه می‌کنند؟ باید بررسی کرد که دستگاه‌های فرهنگی و صداوسیما در طول ۴۵ سال گذشته توانستند دین‌داری مردم را بیشتر کنند؟ واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟ امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالیکه اول باید نمازخوان تربیت کرد، اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند. در مقولات اجتماعی کرامت و حیثیت مردم را باید حفظ کنیم. مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟ وقتی انقلاب شد بسیاری از زنان باحجاب شدند و حتی چادر به سر کردند.

او در پایان از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست. اگر داوری شورای نگهبان مورد تردید قرار بگیرد، به جمهوریت و اسلامیت ما ضربه وارد خواهد شد. مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم.

دیگر خبرها

  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • مولدسازی دارایی‌ها سیاستی کارآمد برای حل مشکلات محلات کم‌برخوردار ارومیه
  • شوراها در تاثیرگذاری مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار هستند
  • تلاش در راستای رفع مشکلات مردم از وظایف مهم شورا است
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شورا‌های در رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم