Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@14:38:45 GMT

چشم‌انداز چهارساله در شورای ششم با محوریت مردم

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۶۷۵۹

چشم‌انداز چهارساله در شورای ششم با محوریت مردم

مجید طهوریان عسکری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار کرد: چشم‌انداز بیست‌ساله در ادوار شوراهای اجتماعی و شوراهای شهر نشان می‌دهد که اگر می‌خواهیم موفق باشیم باید در افق چهارساله پیش رو ۵ دیدگاه را متصور شویم.

نماینده سمن‌های خراسان رضوی با اشاره به اینکه اولین موضوع تأکید بر مشهد به‌عنوان شهری زیارتی، معنوی آرام‌بخش و جوان باور است، ابراز کرد: در مرحله دوم شهری شهروند محور، محله محور و مشارکت پذیر خواهیم داشت و در سومین موضوع مدنظر داشتن شهری عدالت محور فساد گریز  و دارای مدیریت سیستمی چابک و پاسخگو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه شهری مبتنی بر دانش، فناوری و اقتصاد تولید محور چهارمین موضوع مطرح‌شده است که برعکس نگاه اقتصاد خدماتی محور که در حال حاضر موجود است باید به سمت تولید محور بودن پیش برود، افزود: داشتن شهری سرسبز، ایمن، بانشاط و با دسترسی روان ترافیکی نیز پنجمین مورد است، بنابراین ازآنجایی‌که به‌عنوان کمیسیون تخصصی فرهنگی و اجتماعی نامزد شده‌ام، احصا مسائل بررسی اسناد فرادستی ملی ازجمله سند مهندسی فرهنگی کشور و سندهای استانی و شهری  را در قالب راهکارهایی مطرح می‌کنم.

طهوریان عسکری با تأکید بر اینکه معتقدم ۵ راهبرد در حوزه اجتماعی، فرهنگی، زیارت و رسانه وجود دارد، خاطرنشان کرد: مواردی مانند تجلی پایتخت معنوی شهر زیارتی و تعمیق فرهنگ میزبانی و توجه به خانواده و سبک زندگی اسلامی ایرانی  در قالبی که باید تحکیم نهاد خانواده را هدف اصلی خود قرار دهیم، دو راهکار اصلی هستند.

این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه سومین مورد حقوق و تکالیف شهروندی ناظر به نگاه اسلامی و مأموریت‌های نظام مدیریت شهری برای شهر مردم محور است، بیان کرد: معتقدم که تمرکز بر ۴ موضوع نهاد خانواده، همسایه داری، ترافیک و حوزه پسماند به‌عنوان موارد اولویت‌دار سطح حقوق شهروندی را افزایش می‌دهد.

وی نهادینه‌سازی هویت دینی، مذهبی، انقلابی و مسجد محوری را به‌عنوان چهارمین راهبرد مطرح کرد و گفت: بیش از ۲۲ دستگاه در مشهد و استان متولی حوزه فرهنگ هستند، اما هیچ‌وقت با نگاه جبهه‌ای به مسائل فرهنگی و اجتماعی ورود نکردند.

این فعال اجتماعی تأکید کرد: امیدوارم شورای ششم، از نگاه شورای شهرداری خارج‌شده و با نگاه شورای شهر و جریان جبهه‌ای کمک کند تا مسائل دینی، مذهبی، انقلابی و مسجدمحوری رقم بخورد.

وی همچنین پنجمین راهکار را وحدت، همدلی، اعتماد اجتماعی  و مشارکت‌های مردمی در راستای هر مردم محور دانست و ابراز کرد: اگر بخواهم بی‌تعارف بگویم مردم اعتمادشان را به شورای شهر ازدست‌داده‌اند و وظیفه شورای ششم است که این اعتماد عمومی را بازگرداند.

عسکری همچنین در خصوص ویژگی‌های رئیس‌جمهور اصلح اظهار کرد: رئیس‌جمهور مطلوب اول‌ازهمه باید دارای مدیریت و کفایت باشد، دوم باایمان، سوم عدالت‌خواه و ضد فساد و چهارم دارای عملکرد انقلابی و جهادی باشد.

وی با اشاره به اینکه یک رئیس‌جمهور اصلح باید معتقد به توانمندی‌های داخل، معتقد به جوانان، مردمی و  امیدوار به اصلاح کشور باشد، خاطرنشان کرد:  بر اساس این شاخصه‌های به نظرم آیت‌الله رئیسی در میان گزینه‌های موجود، فرد اصلح برای ریاست جمهوری ایران است.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

منبع: فارس

کلیدواژه: فعال فرهنگی شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۶۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود

یک اندیشکده در گزارشی به چشم‌انداز جدید شورای همکاری خلیج فارس پرداخت و نوشت که این شورا برای تحقق اهداف خود نیاز به مشارکت ایران دارد.

به گزارش ایسنا، اندیشکده«استیمسون» در گزارشی نوشت: جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج(فارس) ۲۸ مارس ۲۰۲۴ چشم‌انداز این شورا را اعلام کرد و این سند  و چشم‌انداز برای اولین بار در طول عمر ۴۳ ساله شورای همکاری به صراحت درمورد امنیت جمعی و همگانی صحبت کرد.

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شورای همکاری خلیج فارس شباهت‌هایی با پیشنهادهای قبلی ایران، روسیه و چین دارد؛ پیشنهادهایی که بر تقویت گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج(فارس) تاکید دارند. علیرغم اینکه در این چشم انداز به صورت مستقیم گفته نشده است اما همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با تهران برای تحقق اهداف این چشم‌انداز ضروری و لازم است و اعضای شورای همکاری می‌دانند که هر یک پروژه‌های عظیم که تصور آن را دارند در سایه مواجهه نظامی با ایران قابل تحقق نیستند.

این اندیشکده با اشاره به نیاز شورای همکاری خلیج فارس به ایران  برای تحقق امنیت منطقه‌ای آورده است: حملات مستقیم اخیر میان ایران و اسرائیل اهمیت مشارکت ایران به صورت سازنده را چند برابر کرد و منزوی کردن ایران مانع هرگونه توسعه و صلح خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳ صلح نمی‌کردند اوضاع امروز منطقه بسیار بدتر بود، علاوه بر این ارتباطات دیپلماتیک و اقتصادی میان این دو کشور مورد حمایت بازیگران اروپایی و آسیایی به‌ویژه چین قرار گرفت. مانع اصلی گسترش روابط منطقه‌ای همچنان تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های این کشور برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج(فارس) و اسرائیل و منزوی کردن تهران است. درحالی که برخی‌ها در ابتدا از سیاست‌های واشنگتن دفاع کردند اما بازیگران منطقه‌ای امروز دیگر برای آن اهداف تلاش نمی‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالی که کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا روابط دیپلماتیک با تهران و تمام بازیگران منطقه‌ای دارند، آمریکا همچنان تلاش می‌کند که ائتلاف‌های منطقه‌ای برای مقابله با ایران و مهار آن تشکیل دهند. ابتکار عمل‌هایی مانند ائتلاف راهبردی خاورمیانه، ائتلاف ورشو و تعدادی از رزمایش‌های هوایی و دریایی مشترک به دلیل ماهیت استثنائی آن‌ها و تمرکز بر روی مسائل دشوار امنیتی با مشکلاتی مواجه شدند و منطقه امورز به گفت‌وگو و همکاری بیشتر از مواضع نظامی نیاز دارد. این رویکردهای امنیتی متنوع در اصول منشور سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج(فارس) و اصول قوانین بین‌المللی مشترک است و تمام آن ها بر لزوم احترام به حاکمیت کشورها، استقلال سیاسی، عدم دخالت در امور دیگران و حل اختلافات از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز تاکید دارند و اکنون آمادگی‌هایی برای اتخاذ گام‌های اساسی در این راستا وجود دارد.

این اندیشکده در ادامه گزارش خود می‌نویسد: یکی از مسائل مهم در چشم‌انداز شورای همکاری خلیج(فارس) برای امنیت منطقه، دعوت به تقویت همکاری بین کشورهای منطقه به روشی که در راستای گفت‌وگو، ارتباط و ایجاد پل‌های ارتباطی باشد. این چشم‌انداز بر لزوم حل چالش‌های آب و امنیت غذایی از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارد، انتظار می‌رود که اجرایی کردن این خط‌مشی فراگیر منجر به کاهش مشکلات امنیتی دشوار مانند چالش امنیت دریایی و تهدیدات نظامی شود. چشم‌انداز شورای همکاری به مثابه یک «گام مهم رو به جلو» است که برخی چالش‌های بزرگ در منطقه را حل می‌کند. شورای همکاری با تمرکز بر همکاری و حل مسالمت‌آمیز درگیری ها و توسعه پایدار، تنها به فکر تقویت امنیت اعضای این شورا و شکوفایی آن‌ها نیست بلکه به دنبال مشارکت در یک نظام بین‌المللی باثبات و پر امنیت است و مشارکت ایران در این گفت‌وگو امری محوری و اساسی برای تضمین موفقیت چشم‌انداز است.

در پایان این گزارش آماده است: روابط دیپلماتیک احتمالی در سال ۲۰۲۴ این چشم‌انداز را قوی‌تر خواهند کرد و ممکن است این امر در چارچوب کنفرانس بغداد سه، نشست سران منطقه در پکن و یا دعوت ایران به نشست سران شورای همکاری باشد. انتخابات پیش روی آمریکا منبع آشفتگی های احتمالی خواهد بود اما آن‌ها نیز تمرکزشان بر روی تقویت روابط دوجانبه و یا چندجانبه در خلیج(فارس) خواهد بود، از سوی دیگر هیچ یکی از بازیگران منطقه ای در خلیج فارس خواهان بازگشت به مرحله قبل از سال ۲۰۲۱ نیستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • تلاش در راستای رفع مشکلات مردم از وظایف مهم شورا است
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟